Lekkere vegan koekjes - met haver en gember (glutenvrij en suikervrij)
Auteur: Healthy Vega
Aantal personen: 12
- 1 rijpe banaan
- 2 mespunten kruidnagelpoeder
- 1 tl verse geraspte gember
- snuf zout
- 4 gedroogde abrikozen
- 1 tl bicarbonaat (zuiveringszout) of bakpoeder
- 70 gram amandelmeel
- 60 gram havervlokken
- 60 gram cacoa nibs (variant: rozijnen)
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Prak de banaan en voeg kruidnagelpoeder, geraspte gember en zout toe.
- Snij de abrikozen heel fijn en meng met een beetje amandelmeel. (of meng het in een kleine blender)
- Meng in een aparte kom de rest van het amandelmeel, havervlokken en het zuiveringszout.
- Voeg nu alles samen en meng goed door elkaar heen.
- Voeg als laatste de cacoa nibs toe.
- Maak kleine hoopjes op de bakplaat en druk licht aan.
- Bak de koekjes circa 15 minuten licht bruin en laat ze buiten de oven afkoelen.
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/tussendoor/lekkere-vegan-koekjes/
3.2.2807