Lekkere vegan koekjes - met haver en gember (glutenvrij en suikervrij)
 
Prep
Koken
Totaal
 
Auteur:
Aantal personen: 12
Ingrediƫnten
  • 1 rijpe banaan
  • 2 mespunten kruidnagelpoeder
  • 1 tl verse geraspte gember
  • snuf zout
  • 4 gedroogde abrikozen
  • 1 tl bicarbonaat (zuiveringszout) of bakpoeder
  • 70 gram amandelmeel
  • 60 gram havervlokken
  • 60 gram cacoa nibs (variant: rozijnen)
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Prak de banaan en voeg kruidnagelpoeder, geraspte gember en zout toe.
  3. Snij de abrikozen heel fijn en meng met een beetje amandelmeel. (of meng het in een kleine blender)
  4. Meng in een aparte kom de rest van het amandelmeel, havervlokken en het zuiveringszout.
  5. Voeg nu alles samen en meng goed door elkaar heen.
  6. Voeg als laatste de cacoa nibs toe.
  7. Maak kleine hoopjes op de bakplaat en druk licht aan.
  8. Bak de koekjes circa 15 minuten licht bruin en laat ze buiten de oven afkoelen.
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/tussendoor/lekkere-vegan-koekjes/