Kokos panna cotta met vanille
 
Prep
Koken
Totaal
 
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
Panna Cotta
  • 300 ml kokosmelk (bijvoorbeeld van Alpro)
  • Merg van een halve vanillepeul
  • 1 eetlepel rijststroop
  • ¾ theelepel agar agar
Garnering fruit of coulis
  • Stukjes fruit zoals mango, framboos of passievrucht
  • of coulis van mango of framboos met 1 eetlepel rijststroop
Instructies
  1. Kook 250 ml kokosmelk met merg van vanille en rijststroop koken. Kook het stokje van de vanille even mee zo komt er nog meer smaak vrij.
  2. Kook de overige 50 ml kokosmelk in een apart pan en voeg de agar agar toe. Roer heel erg goed en laat 3 minuten koken
  3. Wanneer de pan met 250 ml kokosmelk bijna kookt (in ieder geval warmer dan 35 graden, anders stolt de agar agar) schenk je voorzichtig al roerende de melk met agar agar erbij.
  4. Roer en kook nog 3 minuten en schenk het in de glaasjes.
  5. Zet in de koelkast voor minimaal 4 uur
Fruit of coulis
  1. Snij fruit in stukjes
  2. of pureer fruit (eventueel een beetje rijststroop) met een staafmixer of keukenmachine.
  3. Na 4 uur is je panna cotta volledig opgestijfd en kun je de coulis eroverheen schenken of het fruit erbij serveren.
Recipe by Healthy Vega at http://healthyvega.nl/tussendoor/dessert-vegan-panna-cotta-met-kokos-en-vanille/