Kruidige vegan koekjes
- 75 gram havervlokken (gemalen)
- 50 gram amandelmeel
- 30 gram kokosbloesemsuiker
- 1 theelepel bakpoeder
- snuf zout
- 1 theelepels kaneel
- 1 theelepel gember poeder
- ½ theelepel nootmuskaat of piment
- 1 theelepel koekkruiden of speculaaskruiden heb je dit niet in huis? Gebruik 1 extra theelepel kaneel
- rasp van een halve citroen
- 50 gram kokosolie
- 1 eetlepel water
- 1 eetlepel rijststroop
- Maal de havervlokken fijn tot meel
- Voeg aan de fijngemalen havervlokken het amandelmeel, kokosbloesemsuiker, bakpoeder, zout en overige kruiden toe en meng door elkaar.
- Voeg gesmolten kokosolie, 1 eetlepel water, rijststroop en de rasp van een halve citroen toe en kneed het deeg
- Maak er een bal van en wikkel in plasticfolie
- Leg in de koelkast voor minimaal 1 uur maar het liefst langer
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Haal het deeg uit de koelkast
- Wanneer het deeg hard is geworden laat je het weer au bain marie zacht worden of leg het deeg even op een warme plek
- Bestrooi het aanrecht eventueel met wat bloem en rol het deeg uit
- Steek rondjes uit het deeg (bijvoorbeeld met een glas)
- Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier
- Schuif de plaat in de oven en bak 8 tot 12 minuten
- Laat de koekjes goed afkoelen want ze kunnen nog brokkelig zijn als ze er net uitkomen.
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/tussendoor/vegan-koekjes/
3.2.1310