Thaise rijstsalade met grapefruit en snijbonen
 
Prep
Koken
Totaal
 
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 250 gram bruine rijst
  • zout, peper
  • 2 dl kokosmelk - half blik
  • 250 gram snijbonen, in fijne reepjes
  • 100 g taugé
  • 3 lente-uitjes, in ringen
  • 1 rode peper, zaadjes verwijderd, in ringen
  • 1 eetlepels grof gesneden munt
  • 2-3 eetlepels grof gesneden korianderblaadjes
  • 2 grapefruits in stukjes
  • 2-3 eetlepels gedroogde kokos
Dressing
  • 2 theelepels geraspte gemberwortel
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 2-3 eetlepels limoensap
  • 2 theelepels rasp van de limoenschil of (2 limoenblaadjes (toko) fijngesneden)
  • 2 eetlepels sesamolie
Optioneel
  • Pinda's en extra koriander
Instructies
  1. Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing gaar in water met zout en kokosmelk.
  2. Roer voor de dressing de gemberwortel, rode wijnazijn, limoensap, limoenrasp en sesamolie door elkaar.
  3. Schenk de dressing over de nog warme rijst. Laat afkoelen.
  4. Kook de snijbonen in ruim kokend water met zout beetgaar in ongeveer 5 minuten. Spoel de snijbonen met koud water af en laat ze goed uitlekken.
  5. Leg de taugé in een zeef en schenk er kokend water over. Laat ook de taugé goed uitlekken.
  6. Meng de afgekoelde rijst met de snijbonen, taugé, lente-ui, rode peper, munt en koriander.
  7. Schil de grapefruits, zodat ook het witte deel van de schil wordt verwijderd. Snij in partjes en meng door de salade
  8. Strooi de kokos over de salade.
  9. Garneer eventueel met extra koriander en de noten
Recipe by Healthy Vega at http://healthyvega.nl/diner/thaise-rijstsalade-met-grapefruit-en-snijbonen/