Gezonde mueslireep
 
Prep
Koken
Totaal
 
Aantal personen: 6 repen
Ingrediƫnten
  • 1 rijpe banaan, fijn geprakt
  • halve wortel, geraspt
  • 2 gewelde dadels
  • 1 eetlepel kokosolie, gesmolten
  • halve theelepel bakpoeder
  • 3 eetlepels boekweitmeel
  • 1 eetlepel amandelmeel
  • 1 eetlepel kokosrasp
  • snufje zout
Noten en zaden: ( je kunt zelf variƫren qua hoeveelheid en inhoud)
  • 1 eetlepel lijnzaad / hennepzaad
  • 2 eetlepels zonnebloempitten
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 2 eetlepels hazelnoten, in stukjes gehakt
  • 2 eetlepels cashewnoten, in stukjes gehakt
  • 1 eetlepel rozijnen
variatie
  • Pecannoten, walnoten, amandelen, sesamzaadjes, goijbessen etc.
Instructies
  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Prak de banaan, snij de dadels in hele kleine stukjes en rasp de wortel
  3. Doe banaan, dadels en wortel samen in een kom met de kokosolie en mix met een staafmixer.
  4. Voeg het bakpoeder, amandelmeel en boekweitmeel en snufje zout toe. Controleer zelf de hoeveel meel Het beslag mag wat dik zijn maar niet te droog. Wanneer dit wel het geval is voeg je een beetje water of extra banaan toe. Mix alles goed door elkaar met de staafmixer
  5. Voeg de kokosrasp, gehakte noten, zaden ten rozijnen toe en meng met een lepel
  6. Schep met een lepel een schep van het beslag op het bakpapier en maak plat met een lepel
  7. Zet in de oven voor circa 15 minuten.
  8. Controleer na 5 minuten. Is de bovenkant bruin? Draai de repen om
  9. Laat de repen goed afkoelen en verpak ze het liefst apart zo blijven ze het lekkerst
Recipe by Healthy Vega at http://healthyvega.nl/tussendoor/recept-gezonde-mueslireep-ideaal-tussendoortje/