Recept: gevulde aubergine met pittige linzen
 
Prep
Koken
Totaal
 
Als ik terugkijk naar wat ik eerder heb gepost, is het bijna altijd 'makkelijk en snel'. Dat is blijkbaar wat ik het prettigst (en het lekkerst!) vind. Met dit recept is dat eigenlijk weer niet anders, ik kan er niks aan doen.. Of ik vind alles gewoon makkelijk en snel :) Ook prima voor te bereiden en op het laatste moment af te maken als je eters hebt. De hoeveelheden zijn voor 4 personen.
Auteur:
Soort recept: Diner
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 4 aubergines
  • 2 uien, gesneden
  • 4 tenen knoflook, fijngesneden of geperst
  • 1 pittige rode peper (ik gebruikte 2 kleine rode peppertjes van de toko, veel lekkerder dan de doorgaans niet hete pepers in de supermarkt!)
  • 4 cm verse gember, fijngeraspt
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • 2 theelepels gemalen komijn (van zowel de koriander als de komijn heb ik de hele zaden, plet die in een vijzel en je hebt nóg meer smaak)
  • 75 gram gemalen kokos
  • Sap van een halve citroen
  • 150 gram groene linzen
  • 4 tomaten, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels kokosolie
Instructies
  1. Snij de aubergines doormidden (met behoud van het steeltje) en snij ze in de lengte 3 of 4 keer goed in, maar niet door de schil
  2. Maal in de keukenmachine de ui, knoflook, peper, gember, koriander, komijn, kokos, citroensap en 3 eetlepels water fijn (kan eventueel ook met een staafmixer)
  3. Verhit de kokosolie in een hapjespan met deksel en bak de kruidenpasta een paar minuten aan
  4. Vul de inkepingen van de aubergines met ongeveer de helft van het mengsel. Leg ze in de pan op de rest van de kruidenpasta, bestrooi ze met zout en voeg een half kopje water toe. Laat een kwartier stoven met het deksel op de pan
  5. Kook ondertussen de linzen beetgaar
  6. Haal de aubergines uit de pan. Voeg de linzen toe aan het kruidenmengsel en verwarm kort door.Proef af op peper en zout
  7. Leg de aubergines op borden en verdeel de linzen erover
  8. Bestrooi met de tomaatblokjes
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/diner/recept-gevulde-aubergine-met-pittige-linzen/