Chocolade muffin met bietjes
 
Prep
Koken
Totaal
 
Auteur:
Aantal personen: 6
Ingrediƫnten
  • 1 eetlepel gemalen lijnzaad met 3 eetlepels water
  • 1 gekookte rode biet
  • 75 ml ahornsiroop
  • snuf zout
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel appel azijn
  • 25 gram gesmolten kokosolie
  • 30 ml plantaardige melk (bv amandelmelk)
  • 25 gram cacaopoeder
  • 90 gram speltmeel
  • 30 gram chocolate chips + extra om te garneren
  • Cakevormpjes / muffin bakblik
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden
  2. Maal het lijnzaad fijn met een keukenmachine, doe het in een kom, voeg het water toe en laat een paar minuten staan
  3. Rasp het bietje (of maal het ook fijn in de keukenmachine) en voeg het toe, net als de ahornsiroop, kokosolie en het zout en meng dit door elkaar
  4. Meng de melk en de appel azijn en voeg dit mengsel toe en meng verder
  5. Voeg de baking soda aan het meel toe net als het cacaopoeder en roer dit er voorzichter doorheen zodat het net gemengd is (niet te lang door roeren dus). Het geheel moet behoorlijk dik zijn (je moet het beslag in de vormpjes scheppen, niet gieten). Als het nog te dik is kun je nog wat melk toevoegen
  6. Nu de chocolate chips toevoegen en het beslag verdelen over de vormpjes. Strooi nog wat chips op de bovenkant van de muffins
  7. Bak ze 18-22 minuten. Controleer of de muffins gaar zijn door een prikker in het midden te stoppen, deze moet er schoon uitkomen. Let op dat je de muffins niet te lang bakt, ze moeten niet te droog worden!
  8. Haal de vorm uit de oven en laat een paar minuten staan. Neem vervolgens de muffins uit de vormpjes en laat ze verder afkoelen op een ovenrek
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/tussendoor/chocolade-muffin-met-bietjes/