Soep van knolselderij, zoete aardappel en appel met peterselie
 
Prep
Koken
Totaal
 
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 2 el olijfolie
  • 1 kleine rode ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 340 g geschilde knolselderij, in blokjes
  • 240 g geschilde zoete aardappel, in blokjes
  • 1 grote appel, geschild en in blokjes
  • 475 ml water
  • 475 ml groentebouillon
  • 1 laurierblad
  • 1 el tijm, oregano of rozemarijn
  • zeezout en peper
  • beetje verse peterselie
  • Eventueel rijstroom om de soep wat romiger te maken.
Instructies
  1. verhit de olie op halfhoog vuur in de pan en voeg de ui toe. Bak in 2-3 minuten glazig
  2. Bak de knoflook 1 minuut mee
  3. Roer de knolselderij, zoete aardappel en appel erdoor en blijf 5 minuten roeren
  4. Voeg water, bouillon, laurier, de tijm toe. Zeezout en peper naar smaak
  5. Sluit de pan en laat de soep zachtjes 20-25 minuten pruttelen totdat de groenten vrijwel gaar zijn
  6. Haal de laurier uit de soep en pureer de soep met de staafmixer. Voeg eventueel de rijstroom toe om de soep wat romiger te maken.
  7. Dien op bestrooid met wat gesneden peterselie
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/lunch/soep-van-knolselderij-zoete-aardappel-en-appel-met-peterselie/