Soep van knolselderij, zoete aardappel en appel met peterselie
- 2 el olijfolie
- 1 kleine rode ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, geperst
- 340 g geschilde knolselderij, in blokjes
- 240 g geschilde zoete aardappel, in blokjes
- 1 grote appel, geschild en in blokjes
- 475 ml water
- 475 ml groentebouillon
- 1 laurierblad
- 1 el tijm, oregano of rozemarijn
- zeezout en peper
- beetje verse peterselie
- Eventueel rijstroom om de soep wat romiger te maken.
- verhit de olie op halfhoog vuur in de pan en voeg de ui toe. Bak in 2-3 minuten glazig
- Bak de knoflook 1 minuut mee
- Roer de knolselderij, zoete aardappel en appel erdoor en blijf 5 minuten roeren
- Voeg water, bouillon, laurier, de tijm toe. Zeezout en peper naar smaak
- Sluit de pan en laat de soep zachtjes 20-25 minuten pruttelen totdat de groenten vrijwel gaar zijn
- Haal de laurier uit de soep en pureer de soep met de staafmixer. Voeg eventueel de rijstroom toe om de soep wat romiger te maken.
- Dien op bestrooid met wat gesneden peterselie
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/lunch/soep-van-knolselderij-zoete-aardappel-en-appel-met-peterselie/
3.2.1269