Recept: Gezonde, vegan boerenkool met ... tempé
 
Prep
Koken
Totaal
 
Aantal personen: 2 personen
Ingrediënten
Marinade tempé
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels tomatenketchup
  • 2 theelepels sambal
  • ½ theelepel gerookte paprikapoeder
Boerenkool
  • ½ knolselderij
  • 4 aardappels
  • 150 gram boerenkool
  • 1 sjalotje
  • 1 knoflookteen
  • Peper en zout
  • Eventueel beetje rijstroom
  • 150 gram tempé
Instructies
Tempé en marinade (liefst aantal uur laten marineren)
  1. Meng de ingrediënten voor marinade
  2. Snij de tempé in stukjes en schenk de marinade erover heen. Zet het bakje apart in de koelkast. Laat het een paar uur of het liefst een nacht marineren
Boerenkool
  1. Schil en snij de aardappels en knolselderij in stukken en zet in een pan met water en laat zachtjes 10-15 minuten koken
  2. Fruit een uitje en knoflook in een pan met een beetje olie
  3. Voeg de boerenkool aan de aardappelen en knolselderij toe en laat nog 10 minuten koken
  4. Bak ondertussen de tempé aan beide kanten krokant.
  5. Giet water af van de boerenkool en aardappels, laat een klein laagje over en stamp samen met de ui en knoflook door elkaar. Voeg eventueel beetje extra water of rijstroom toe als het niet smeuïg genoeg wordt.
  6. Roer de stukjes tempé erdoorheen en je boerenkool is klaar om te serveren
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/diner/recept-gezonde-vegan-boerenkool-met-tempe/