Tempé en marinade (liefst aantal uur laten marineren)
Meng de ingrediënten voor marinade
Snij de tempé in stukjes en schenk de marinade erover heen. Zet het bakje apart in de koelkast. Laat het een paar uur of het liefst een nacht marineren
Boerenkool
Schil en snij de aardappels en knolselderij in stukken en zet in een pan met water en laat zachtjes 10-15 minuten koken
Fruit een uitje en knoflook in een pan met een beetje olie
Voeg de boerenkool aan de aardappelen en knolselderij toe en laat nog 10 minuten koken
Bak ondertussen de tempé aan beide kanten krokant.
Giet water af van de boerenkool en aardappels, laat een klein laagje over en stamp samen met de ui en knoflook door elkaar. Voeg eventueel beetje extra water of rijstroom toe als het niet smeuïg genoeg wordt.
Roer de stukjes tempé erdoorheen en je boerenkool is klaar om te serveren
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/diner/recept-gezonde-vegan-boerenkool-met-tempe/