Vegan kastanje flappen met cranberrysaus
 
Prep
Koken
Totaal
 
Auteur:
Aantal personen: 8 flappen
Ingrediƫnten
Vulling kastanjeflappen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 kleine ui, fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 125 gram champignons in stukjes gesneden
  • 1 middelgrote wortel in kleine blokjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij in kleine stukjes
  • 1 eetlepel sojasuas
  • 1 eetlepel voedingsgist
  • ½ theelepel tijm
  • ½ theelepel salie
  • 1 eetlepel gehakte verse peterselie
  • 125 gram kastanjepuree (zelf gemaakt of uit een potje)
  • 4 eetlepels water of 2 eetlepels water en 2 eetlepels rode wijn
  • peper en zout naar smaak
Kastanjeflappen
  • 8 plakjes vegan bladerdeeg
  • 2 eetlepels plantaardige melk (soja of rijstmelk)
  • optioneel zwart sesamzaad of kleine stukjes noot voor het bestrooien
Cranberrysaus
  • 340 gram verse cranberries
  • 2 eetlepels kokosbloesemsuiker (of meer naar smaak)
  • Sap van 2 sinaasappels
  • 2 theelepels kaneel
  • water
Instructies
  1. Verhit olie in de pan en fruit hierin de fijn gesneden ui circa 5 minuten
  2. Voeg de knoflook, champignons, wortel en bleekselderij toe en bak 5 minuten mee
  3. Haal de plakken bladerdeeg uit de vriezer en leg ze neer zodat ze licht kunnen ontdooien
  4. Voeg de overige ingrediƫnten voor de vulling van de flappen toe en bak alles nog eens 5 minuten
  5. Schep op de plakjes bladerdeeg circa 2 eetlepels van het kastanjemengsel en vouw het bladerdeeg dubbel zodat er driehoekjes ontstaan (eventueel de randen bevochtigen om goed te laten plakken)
  6. Druk de randjes aan met je vinger en druk verder dicht met een vork, zo ontstaat er ook een mooi patroon
  7. Bestrijk het deeg met sojamelk en bestrooi met sesamzaad of stukjes noot
  8. Dek ze af en laat ze even in de koelkast staan
  9. Verwarm de oven voor op 200 graden. Ondertussen kun je de cranberrysaus maken
  10. Doe de cranberries in een pan met het sap van de sinaasappels, suiker, kaneel en 50 milliliter water en breng aan de kook
  11. Blijf goed roeren en kook circa 10 minuten tot de cranberries licht uit elkaar vallen. Voeg eventueel een beetje water toe wanneer de saus te dik wordt
  12. Bak nu de flapjes circa 20 minuten tot het deeg goudbruin en gerezen is
  13. Serveer de flappen samen met de lauwwarme cranberrysaus
Recipe by Healthy Vega at http://healthyvega.nl/diner/vegan-kerstrecept-kastanje-flappen/