Vegan groente quiche
 
Prep
Koken
Totaal
 
Soort recept: Diner
Aantal personen: 4-6
Ingrediënten
Korstdeeg
  • 300 gram speltmeel
  • 60 gram kokos olie, in vaste vorm
  • 1 theelepel zout
  • 125 ml tot 175 ml koud water
Vulling
  • 150 gram broccoli roosjes
  • 150 gram bloemkool
  • 100 gram sperziebonen, in ringen
  • halve rode paprika, in stukjes
  • 100 gram wortel, in plakjes
  • snuf zout
  • gemalen zwarte peper
  • Verse of gedroogde thijm, andere kruiden naar keuze (bv oregano)
  • 250 ml groente bouillon
  • 75 gram kikkererwtenmeel
  • 1 eetlepel aardappel- of maïszetmeel
  • flinke eetlepel voedingsgist
  • Je kunt ook nog wat noten toevoegen zoals hazelnoten en amandelen
Instructies
  1. Verwarm de oven op 175 graden
  2. Meng het zout door het meel
  3. Voeg de kokosolie toe en snij met twee messen in kleine stukjes
  4. Voeg dan een gedeelte van het koude water toe en kneed vlug tot een samenhangend deeg. Niet te lang kneden, het is de bedoeling dat er nog stukjes kokosolie in het deeg blijven zitten. Voeg zoveel water toe dat het deeg niet meer kruimelig is, maar ook niet plakt. Leg weg in de koelkast
  5. Snij de groente klein en combineer met de kruiden in een kom.
  6. Meng de bouillion met het kikkererwtenmeel, het zetmeel en de voedingsgist. Gebruik een garde om goed door elkaar te kloppen
  7. Rol het deeg uit en bekleed een ingevette bakvorm (ronde quicevorm of rechthoekige ovenschaal)
  8. Vul met het groentemengsel. Giet daar overheen het bouillon kikkererwten mengsel.
  9. Bak gedurende 45 minuten, totdat de korst bruint en de vulling stevig voelt
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/diner/vegan-quiche/