Verse of gedroogde thijm, andere kruiden naar keuze (bv oregano)
250 ml groente bouillon
75 gram kikkererwtenmeel
1 eetlepel aardappel- of maïszetmeel
flinke eetlepel voedingsgist
Je kunt ook nog wat noten toevoegen zoals hazelnoten en amandelen
Instructies
Verwarm de oven op 175 graden
Meng het zout door het meel
Voeg de kokosolie toe en snij met twee messen in kleine stukjes
Voeg dan een gedeelte van het koude water toe en kneed vlug tot een samenhangend deeg. Niet te lang kneden, het is de bedoeling dat er nog stukjes kokosolie in het deeg blijven zitten. Voeg zoveel water toe dat het deeg niet meer kruimelig is, maar ook niet plakt. Leg weg in de koelkast
Snij de groente klein en combineer met de kruiden in een kom.
Meng de bouillion met het kikkererwtenmeel, het zetmeel en de voedingsgist. Gebruik een garde om goed door elkaar te kloppen
Rol het deeg uit en bekleed een ingevette bakvorm (ronde quicevorm of rechthoekige ovenschaal)
Vul met het groentemengsel. Giet daar overheen het bouillon kikkererwten mengsel.
Bak gedurende 45 minuten, totdat de korst bruint en de vulling stevig voelt
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/diner/vegan-quiche/