Linzensalade met groene asperges
 
Prep
Koken
Totaal
 
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 60 gram hazelnoten
  • 200 gram Puy linzen
  • 7 dl water
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 takjes tijm
  • 350 gram groene asperges
  • 4 eetl olijfolie
  • 3 eetl rodewijnazijn
  • 4 eetl fijngesneden munt
  • zout en peper
Instructies
  1. Rooster de hazelnoten 15 minuten in de oven op 140 graden, hak ze hierna in stukjes
  2. Doe de linzen met water, laurier en tijm in een pan en breng aan de kook voor circa 15 minuten
  3. Kook de groene asperges 5 minuten en laat nog 10 minuten nagaren in het kookvocht
  4. Meng de linzen na het koken met de olijfolie, wijnazijn en peper en zout
  5. Voeg de asperges, helft van de hazelnoten en helft van de munt toe en roer door.
  6. Verdeel de rest van de hazelnoten en munt over het gerecht en de linzen salade is klaar om op te dienen
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/lunch/linzensalade-groene-asperges/