Linzensalade met groene asperges
- 60 gram hazelnoten
- 200 gram Puy linzen
- 7 dl water
- 2 laurierblaadjes
- 4 takjes tijm
- 350 gram groene asperges
- 4 eetl olijfolie
- 3 eetl rodewijnazijn
- 4 eetl fijngesneden munt
- zout en peper
- Rooster de hazelnoten 15 minuten in de oven op 140 graden, hak ze hierna in stukjes
- Doe de linzen met water, laurier en tijm in een pan en breng aan de kook voor circa 15 minuten
- Kook de groene asperges 5 minuten en laat nog 10 minuten nagaren in het kookvocht
- Meng de linzen na het koken met de olijfolie, wijnazijn en peper en zout
- Voeg de asperges, helft van de hazelnoten en helft van de munt toe en roer door.
- Verdeel de rest van de hazelnoten en munt over het gerecht en de linzen salade is klaar om op te dienen
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/lunch/linzensalade-groene-asperges/
3.2.1255