125 ml kokos - rijstmelk (of ander plantaardige melk)
100 ml spa rood
2 appels in plakjes (bijvoorbeeld goudreinette)
60 gram rozijnen
kokosolie om in te bakken
mapple siroop voor over de kaiserschmarrn
Instructies
Meng de speltmeel, bakpoeder, kaneel en zout in een kom
Voeg de melk en spa rood toe en roer door. Het hoeft niet helemaal een glad beslag te zijn maar wel goed door elkaar geroerd
Doe kokosolie in de pan en bak pannenkoeken van het beslag. Keer ze na circa 2 a 3 minuten om. Zet wanneer de pannenkoeken aan beide kanten licht bruin zijn even apart op een bord.
Bak de appelstukjes in de pan
Scheur of snij de pannenkoeken in kleine stukjes en voeg na 3 minuten toe aan de appels
Bak dit tot de kaiserschmarrn een mooie bruine kleur hebben en licht knapperig zijn als laatste bak je de rozijnen nog heel eventjes mee
Schenk mapple siroop over de kaiserschmarrn en smullen maar
Recipe by Healthy Vega at https://healthyvega.nl/diner/oosterijkse-vegan-kaiserschmarrn/